Antwoord

QuoVadis biedt eHerkenning aan met verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Hoe hoger het niveau, hoe gevoeliger de informatie die veilig kan worden uitgewisseld. Niveau 2, het laagste niveau, vereist inloggen met een gebruikersnaam en sterk wachtwoord.

Om de veiligheid op niveau 2 te verhogen, is besloten een extra beveiligingsstap toe te voegen: een tweede factor.

Wat betekent dit voor u?

Bij gebruik van eHerkenning niveau 2 moet u een mobiel nummer opgeven. U ontvangt dan een sms-code als tweede verificatiestap naast uw gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: eHerkenningsmiddelen zijn persoonsgebonden, dus u kunt slechts één mobiel nummer koppelen.

Gebruikt u een niveau 3 eHerkenningsmiddel? Dan geldt ook bij inloggen op een niveau 2 dienst de vereiste van een tweede factor.

Is uw vraag beantwoord?